Důležité aspekty přepravy řeziva autodopravou

Dřevo je pro člověka jednou z nejdůležitějších surovin, používá se v různých oblastech průmyslu i ve stavebnictví. Jeho oblíbenost vede k tomu, že jsou žádané také s ním spojené služby, jako je např. přeprava řeziva. Pro převoz dřeva mohou být použity různé druhy dopravních prostředků. V tomto článku uvedeme nejdůležitější aspekty přepravy řeziva autem.
Společnost Sibiřské dřevo je zkušený a spolehlivý dodavatel řeziva na českém trhu. Nabízíme dřevo sibiřského modřínu nejvyšší kvality. Zakoupené řezivo si můžete vyzvednout sami v našem skladě nebo pro vás můžeme najít nejrychlejší a optimální autodopravu. Ohledně objednávek, případně konzultací, volejte na tel. č.: + 602 772 682.
Možné komplikace s přepravou
Najít dopravce na převoz řeziva není až tak jednoduché, zvlášť když máte omezený rozpočet. Existuje spousta důvodů, proč někteří přepravci (a není jich málo) nejsou ochotni vozit dřevěná prkna.
Příjezdové cesty
Ne každý zákazník má dobrou a kvalitní příjezdovou cestu a místo na složení dřeva. Problém se stává ještě palčivějším při špatném počasí. Ve většině případů to znamená, že pokud chybí normální příjezdová cesta, nemůže být řezivo autodopravou doručeno.
Nakládka řeziva
Správná nakládka je velmi důležitá, protože předchází problémům s nákladem během přepravy. Při nakládce je potřeba zachovávat následující postup a opatření:
• umístit na podlahu nákladního auta upevňovací prvky;
• ukládat řezivo těsně vedle sebe a vyrovnávat strany jednotlivých bloků;
• nakládka musí začít jedním jediným blokem řeziva;
• po dokončení nakládky musí být ještě zkontrolovány všechny upevňující prvky.